crossfit

Sporten met zoveel mogelijk variatie door gewichtheffen, conditietraining én gymnastiek te combineren in één training? Maak kennis met CrossFit!

  • Wat is CrossFit
  • Is CrossFit wat voor mij?
  • Hoe ziet de opbouw van een les eruit?
  • CrossFit LITE (NIEUW)
  • OLY (Olympisch gewichtheffen)
  • Open Gym

Maak kennis met CrossFit en schrijf je in voor een proefles.

wat is crossfit?

CrossFit is een manier van fitness die gewichtheffen, conditietraining en gymnastiek combineert in één trainingsvorm. Gedurende de training worden functionele bewegingen op een gevarieerde manier in een hoge intensiteit zo snel mogelijk uitgevoerd. Er worden geen fitnessapparaten gebruikt zoals in een reguliere sportschool. Tijdens de training wordt er, onder begeleiding van een ervaren trainer, gebruik gemaakt van barbells, dumbells, kettlebells, boxen, touwen, pull-up bars etc.. De oefeningen bestaan voornamelijk uit natuurlijke lichaamsbewegingen zoals duwen, (op)trekken, gooien, tillen, klimmen, springen en rennen.

IS CROSSFIT WAT VOOR MIJ?

Schalen is een woord dat je vaak zult horen bij CrossFit 0342. In elke les doet iedereen dezelfde WOD  (Workout of the Day), maar dat betekent niet dat iedereen hetzelfde doet. Een WOD heeft altijd verschillende opties waarin je kan schalen. Schalen is het aanpassen van de oefeningen, gewichten en/of intensiteit zodat je altijd op je eigen niveau mee kan doen. Zo wordt het voor iedereen mogelijk om samen op een veilige manier de WOD te doen. We motiveren elkaar, juichen elkaar toe en zullen soms de competitie met elkaar aangaan. Hoe dan ook, uiteindelijk is elke WOD specifiek voor jou alleen.
Iedereen, man en vrouw, jong en oud, beginner en gevorderd, fit en ongetraind kan meedoen aan CrossFit om te werken aan een fitter en gezonder lichaam en lifestyle. Er wordt gestreefd naar een zo hoog mogelijke kwaliteit van lesgeven en persoonlijke aandacht staat daarbij voorop. CrossFit 0342 wil mensen hun grenzen laten verleggen en het onmogelijke mogelijk maken. Dit resulteert ook in mentale kracht, waardoor mensen meer positiviteit, kracht, zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheid creëren. Je moet alleen wel bereidt zijn hard te werken, daarom vragen we vanzelfsprekend 100 procent inzet, en dan is een fit en gezond lichaam je beloning!

HOE ZIET DE OPBOUW VAN EEN LES ERUIT?

De trainingen bestaan vaak uit een warming-up, een technische gedeelte om de bewegingen te leren, een kracht onderdeel en de WOD. Door met verschillende oefeningen, combinaties of intensiteit te trainen is de WOD elke keer anders. Dus constant gevarieerd! Dankzij deze manier van trainen verbeter jij jouw uithoudingsvermogen, kracht, flexibiliteit, power, snelheid, coördinatie, behendigheid, balans en nauwkeurigheid. Doel hiervan is om mensen sterk, fit en vitaal te maken waardoor het leven een stuk aangenamer wordt!

CROSSFIT LITE (NIEUW)

Voel je een drempel om te beginnen met CrossFit? Of vind je de stap te groot om direct deel te nemen aan de reguliere lessen? Dan is CrossFit LITE iets voor jou! 
De CrossFit LITE lessen zijn ook ideaal als je bijvoorbeeld weer wilt starten met CrossFit na een blessure, vakantie of als je gewoon lekker wilt sporten zonder complexe oefeningen. Vanaf 1 augustus 2022 starten we met CrossFit LITE!
KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE

OLY (OLYMPISCH GEWICHTHEFFEN)

Tijdens de OLY lessen staan de olympische lifts centraal. We focussen ons op de Snatch en de Clean and (split)Jerk. Tijdens deze lessen besteden we veel aandacht aan de technieken. En doen we allerlei ondersteunende oefeningen om de techniek zo optimaal mogelijk te maken. Gewichtheffen is een enorm technische sport waarbij naast kracht ook flexibiliteit, explosiviteit en coördinatie van belang is. Het is dus beslist geen saaie sport. De lessen zijn geschikt voor iedereen en op ieder niveau. De technieken uit deze les zullen helpen om efficiënter te bewegen tijdens de WOD’s.

De lessen hebben een vaste opbouw; we starten met een algemene en specifieke opwarming, dan volgt uitleg en vervolgens oefenen we de technische vaardigheden.

OPEN GYM

Tijdens de Open Gym uren kun je zelfstandig trainen. Je kunt tijdens deze uren werken aan je skills, mobiliteit, conditie, je zwakke punten of bijvoorbeeld een workout inhalen. Kortom, je vult deze training zelf in. 

Foto's Crossfit

BORN TO BE STRONG

Bij CrossFit 0342 is iedereen welkom! Wij versterken het geluksgevoel en de gezondheid van onze leden!
Ben je op zoek naar een toffe community, optimale begeleiding en uitdagende trainingen? 
Dan ben je bij ons aan het juiste adres!