WAT IS CROSSFIT?

CrossFit 0342 is een strenght and conditioning box waar volgens de CrossFit methode getraind wordt. Strength and conditioning training is een geoptimaliseerde vorm van fitness: constant gevarieerde functionele bewegingen op een hoge intensiteit, hiermee bieden wij ons lichaam voor om verschillende uitdagingen aan te kunnen.

Het is een manier van fitness die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert in één trainingsvorm. Gedurende de training worden functionele bewegingen op een gevarieerde manier in een hoge intensiteit zo snel mogelijk uitgevoerd. De filosofie achter CrossFit is om zich niet te specialiseren in één specifiek sportonderdeel, omdat dit tot een eenzijdig fysieke ontwikkeling zou leiden. Er worden geen fitnessapparaten gebruikt. Gedurende de training wordt er gebruik gemaakt van barbells, kettlebells, boxen, touwen, pull-up bars etc.. De oefeningen bestaan voornamelijk uit natuurlijke lichaamsbewegingen zoals duwen, (op)trekken, gooien, tillen, klimmen, springen en rennen.

De trainingen bestaan vaak uit een warming-up, een technische gedeelte om de bewegingen te leren en een intensieve training genaamd WOD (Workout of the Day). De resultaten van deze WOD worden op een whiteboard bijgehouden om een sport-/competitie-element aan de training toe te voegen. Door met verschillende oefeningen, combinaties of intensiteit te trainen is de WOD elke keer anders. Dus constant gevarieerd..!! Dankzij deze manier van trainen verbeter je het cardiovasculaire/respiratoire uithoudingsvermogen, kracht, flexibiliteit, power (snelkracht), snelheid, coördinatie, behendigheid, balans en nauwkeurigheid. Doel hiervan is om mensen sterk, fit en vitaal te maken waardoor het leven een stuk aangenamer wordt.

VOOR WIE IS CROSSFIT?

Schalen is een woord dat je vaak zult horen bij CrossFit 0342. In elke les doet iedereen dezelfde workout, maar dat betekent niet dat iedereen hetzelfde doet. Een workout heeft altijd verschillende opties waarin je kan schalen. Zo wordt het voor iedereen mogelijk, met al onze verschillen in fysiek, doelen en flexibiliteit, om samen op een veilige manier de workout te doen. We motiveren elkaar, juichen elkaar toe en zullen soms de competitie met elkaar aangaan. Hoe dan ook, uiteindelijk is elke workout specifiek voor jou alleen. Iedereen, onafhankelijk van je fitnessniveau, kan meedoen aan CrossFit. Man en vrouw, jong en oud, beginner en gevorderd, fit of ongetraind. Iedereen kan op zijn of haar niveau meedoen om te werken aan een fitter en gezonder lichaam en lifestyle. Er wordt gestreefd naar een zo hoog mogelijke kwaliteit van lesgeven en persoonlijke aandacht staat daarbij voorop. CrossFit 0342 wil mensen hun grenzen laten verleggen en het onmogelijke mogelijk maken. Dit resulteert ook in mentale kracht, waardoor mensen meer positiviteit, kracht, zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheid creëren. Je moet alleen wel bereidt zijn hard te werken, daarom vragen we vanzelfsprekend 100 procent inzet, en dan is een fit en gezond lichaam je beloning..!