crossfit lite

Wil je starten met CrossFit maar vind je de drempel te hoog? We bieden uitdagende en afwisselende trainingen aan voor iedereen! Vanaf 1 augustus 2022 starten we met CrossFit LITE!

  • Wat is CrossFit LITE?
  • Woor wie is CrossFit LITE?
  • Hoe ziet de opbouw van een les eruit?

Maak kennis met CrossFit lite en schrijf je in voor een proefles.

wat is crossfit lite?

Net als een reguliere WOD (Workout Of the Day) worden bij CrossFit LITE functionele bewegingen zoals duwen, (op-)trekken, gooien, tillen, klimmen, springen en rennen uitgevoerd, maar zonder complexe oefeningen zoals bijvoorbeeld een bar muscle up, handstand push up en toes to bar.  We trainen op de juiste uitvoering van de bewegingen. Eerst de juiste beweging, vervolgens consistent zijn met de juiste beweging en pas daarna maken we het moeilijker. 

VOOR WIE IS CROSSFIT LITE?

Voel je een drempel om te beginnen met CrossFit? Of vind je de stap te groot om direct deel te nemen aan de reguliere lessen? Dan is CrossFit LITE iets voor jou! 
De CrossFit LITE lessen zijn ook ideaal als je bijvoorbeeld weer wilt starten met CrossFit na een blessure, vakantie of als je gewoon lekker wilt sporten zonder complexe oefeningen.

Er is voldoende uitdaging voor iedereen dus ook een gevorderde sporter kan zich hier flink in het zweet werken!

HOE ZIET DE OPBOUW VAN EEN LES ERUIT?

De trainingen bestaan vaak uit een warming-up, doornemen van de oefeningen om de bewegingen te leren en uitleg van de WOD.  Door met verschillende oefeningen, combinaties of intensiteit te trainen is de WOD elke keer anders. Dus constant gevarieerd! Dankzij deze manier van trainen verbeter je het uithoudingsvermogen, kracht, flexibiliteit, power, snelheid, coördinatie, behendigheid, balans en nauwkeurigheid. Doel hiervan is om mensen sterk, fit en vitaal te maken waardoor het leven een stuk aangenamer wordt!

Foto's Crossfit lite

BORN TO BE STRONG

Bij CrossFit 0342 is iedereen welkom! Wij versterken het geluksgevoel en de gezondheid van onze leden!
Ben je op zoek naar een toffe community, optimale begeleiding en uitdagende trainingen? 
Dan ben je bij ons aan het juiste adres!