Wat is CrossFit?

Crossfit is een manier van fitness die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert in één trainingsvorm. Gedurende de training worden functionele bewegingen op een gevarieerde manier in een hoge intensiteit uitgevoerd. De filosofie achter CrossFit is om zich niet te specialiseren in één specifiek sportonderdeel omdat dit tot een eenzijdig fysieke ontwikkeling zou leiden.  Gedurende de training wordt er gebruik gemaakt van barbells, kettlebells, boxen, touwen, pull-up bars etc. De oefeningen bestaan voornamelijk uit natuurlijke lichaamsbewegingen zoals duwen, (op)trekken, gooien, tillen, klimmen, springen en rennen. Hierdoor kun je makkelijker bewegen in het dagelijks leven.

De trainingen bestaan vaak uit een warming-up, een technische gedeelte om de bewegingen te leren en een intensieve training genaamd WOD (Workout of the Day). Door met verschillende oefeningen, combinaties of intensiteit te trainen is de WOD elke keer anders. Dankzij deze manier van trainen verbeter je je uithoudingsvermogen, kracht, flexibiliteit, power, snelheid, coördinatie, behendigheid, balans en nauwkeurigheid. Het doel hiervan is om mensen sterk, fit en vitaal te maken waardoor het leven een stuk aangenamer wordt.

Voor wie is CrossFit?

Schalen is een woord dat je vaak zult horen bij CrossFit 0342. In elke les doet iedereen dezelfde workout, maar dat betekent niet dat iedereen hetzelfde doet. Een workout heeft altijd verschillende opties waarin je kan schalen. Zo wordt het voor iedereen mogelijk, met al onze verschillen in fitheid, doelen en flexibiliteit, om samen op een veilige manier de workout te doen. We motiveren elkaar, juichen elkaar toe en zullen soms de competitie met elkaar aangaan. Dit is CrossFit 0342!
Je hoeft niet fit te zijn om bij ons te starten! Iedereen kan op zijn of haar niveau meedoen om te werken aan een fitter en gezonder lichaam en lifestyle.

Er wordt gestreefd naar een zo hoog mogelijke kwaliteit van lesgeven en persoonlijke aandacht staat daarbij voorop. CrossFit 0342 wil mensen hun grenzen laten verleggen en het onmogelijke mogelijk maken. Dit resulteert in mentale kracht, waardoor mensen meer positiviteit, kracht, zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheid creëren.

Je moet wel bereid zijn om hard te werken. We vragen we  100 procent inzet. Een fit en gezond lichaam is dan je beloning!


Meld je hier aan voor een gratis proefles!